Študentská rada VŠ podporuje novembrový štrajk školských odborárov

26.10.2012 Bratislava

Bratislava 26. októbra (TASR) - Študentská rada vysokých škôl (ŠRVŠ) sa rozhodla vyjadriť podporu štrajku Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy (OZ PŠaV) na Slovensku, plánovaného na pondelok 26. 11. 2012. Valné zhromaždenie ŠRVŠ tak rozhodlo na základe platného hlasovania, prebiehajúceho v dňoch 23. - 25. 10. 2012.

ŠRVŠ podporuje úsilie OZ PŠaV na Slovensku o zlepšenie podmienok pre pedagógov a nepedagogických zamestnancov všetkých typov škôl. Vo svojej tlačovej správe ŠRVŠ zároveň vyjadruje presvedčenie, že komplexné zlepšenie podmienok v školstve sa pozitívne odzrkadlí aj na kvalite poskytovaného vzdelávania.

"ŠRVŠ si uvedomuje, že úroveň kvality vysokých škôl je priamo spojená aj s úrovňou kvality základných a stredných škôl. Dôležité je aj adekvátne ohodnotenie učiteľov, ktoré sa významne podieľa na zabezpečovaní zlepšovania podmienok v školstve," spresnil podpredseda Študentskej rady vysokých škôl Maroš Korman a dodal: "Verím, že odborári nakoniec s vládou dospejú k akceptovateľnému riešeniu a dohodnú sa, no kým sa tak nestane, ŠRVŠ je naklonená podpore štrajku učiteľov."
 

Vyberte región